Elvis Jackson

Deli z ostalimi

Elvis Jackson

Biografija

V zasedbi so po treh uspešnih izdajah »Move You fee it's on O'clock« (Rock'n'Roll Rec, 1999), »Go Home and Practice« (Rock'n'Roll Rec, 2000) in »Summer Edition« (EJ Rec/ Multimedia, 2003) v svojih vrstah trikrat zamenjali bobnarja. Aktualna zasedba je danes stabilnejša in udarnejša kot kdajkoli poprej. David Kovšca – Buda (vokal), Boštjan Beltram – Berto (kitara), Erik Makuc – Slavc (bas kitara) in Marko Soršak - Soki (bobni) so po desetletju trdega dela in koncertiranja pa celotni Evropi odločeni narediti pomeben korak naprej.

Elvis Jackson so album »Summer Edition« preko Grover Rec. iz Nemčije izdali in predstavili tudi v Nemčiji, Avstriji, Švici in na Nizozemskem, v sodelovanju z Rude Rec. iz Italije pa tudi v Italiji, Španiji in celo na Japonskem. Skupina je preigrala vse možne klube, dvorane in festivale v regiji nekdanje Jugoslavije, odigrali pa so vidno vlogo tudi na tujih odrih; tisoče kilometrov so tako prevozili po Italiji, Avstriji. Nemčiji, Češki, Švici, Franciji, Portugalski, Španiji, Nizozemski, Belgiji, Romuniji, Bolgariji, Slovaški, Hrvaški, Makedoniji, Srbiji ter Bosni in Hercegovini. Vse skupaj so Elvis Jackson odigrali preko 700 nastopov, veliko od tega izven meja domače domovine. Velja seveda omeniti, da so v zadnjih letih igrali s priznanimi imeni kot so Faith No More, Fishbone, Toasters, Looking Up, Burning Heads, Murphy's Law, Vice Squad, Subhumans, Edna's Goldfish, The Offspring, Asian Dub Foundation, Vandals, D.O.A., Goldfinger, Citizen Fish, Propagandhi, Ska P in No Fx.
Izdali so tri albume, remasteriziran in v drugačno embalažo zapakiran prvi album ter posneli 5 kvalitetnih videospotov. Pričeli so z veseljaškim punkom z močnimi ska vplivi ter odrezavimi hard core ritmi. V nekaj letih pa so se glasbeno razvijali v smer energičnega in večplastnega rocka, ki na svoj način črpa vplive iz več različnih glasbeni smeri (ska, punk, metal, reggae, crossover, hard core, pop), s katerimi se lahko ponovno srečamo na novem, četrtem izdelku. Pesmi za novo izdajo (14 pesmi) so bile preko poletja posnete v sodelovanju s producentom Billom Gouldom (Faith No More, bas kitara), skupini se je pridružil v najboljšem slovenskem studiu RSL. Za miksanje albuma so izbrali Radio Star Studiu v ZDA, albumu je prepoznaven pečat vtisnil priznan studijski tehnik Rich Veltrop (Tom Petty, Rage Against the Machine, Slayer, System of a Down, Red Hot Chili Peppers, Ozzy with South Park, Spinal Tap, David Coverdale, 311, Buddy Guy, L.A. Guns in Toto.), master pa je delo prekaljenega Johna Cunibertija (Aerosmith, Davea Matthews, The Grateful Dead, Tracy Chapman, Dead Kennedys, Joe Satirani), oba ZDA. Skupina se tokrat predstavi kot dozorela, izjemno tehnično dovršena ekipa. Pesmi so večplastne, energične in dinamično igrive, po drugi strani tudi sofisticirano melodičnejše, saj album z delovnim naslovom »Against The Gravity« ponuja kar nekaj potencialnih radio hitov. Teksti pa so velikokrat socialno in družbeno kritični, ali zgolj refleksije in občutki iz življenja okrog nas.
V domačem okolju in širši regiji izstopajo iz klasičnih in povprečnih okvirov, so lokalni heroji, nastopajo na največjih prireditvah in so bili za čas delovanja tudi že večkrat nagrajeni. Glasbo skupine pa je bilo medrugim mogoče slišati v reklamah največjih podjetij v Sloveniji.
Prava vrednost skupine pa se poleg kvalitetnih glasbenih izdelkov občuti na koncertnih odrih, kjer Elvis Jackson slovijo kot izjemno zabavna, energična skupina s samosvojim performansom, s pričo katerega lahko porečemo, da uigrani kvartet živi in diha za živi nastop. Elvis Jackson so preko nemške založbe Antstreet izdali album Against The Gravity, v Romuniji in Bolgariji igrali kot predskupina svetovno znanih Faith No More ter bili nominirani za MTV Music Award (Best Adria Act) za leto 2009.

Elvis Jackson so mnogi kritiki označili za najbolj skriti zaklad iz t.i. Vzhodne Evrope in sicer kot skupino, ki vas bo s svojo neposrednostjo, energijo, tehnično dovršenostjo in simpatičnostjo prevzela v trenutku.

 

Diskografija

CD izdaje:
Against The Gravity (EJ Rec), Slovenija, 2009
Against The Gravity (Anstreet Rec), Nemčija in EU, 2009
Summer Edition (Rude Rec), Italy, Japan, Spain, France, 2005
Summer Edition (Elmo/Grover Rec), G-A-S, 2004
Summer Edition (EJ Rec/ Multimedia Slovenia), SLO 2003
Go Home And Practice (Rock'n'Roll Rec), SLO, 2000
Move Your Feet It's One O'clock (Rock'n'Roll Rec), SLO, 1999, 2001

Videospoti:
Hawaiian Club (Go Home and Practice, dir: Ven Jemeršič) 2000
Market Sweets (Go Home and Practice, dir: Oli Petković) 2001
Weakies (Summer Edition, dir: Strup Production) 2003
You and I (Summer Edition, dir: Petar Pašić) 2004
Get Up! (Summer Edition, dir: Mitja Okorn) 2004
Not Here To Pray (Against the Gravity, dir: Jure Matjažič) 2009

Kompilacije:
"No-Fi trash" (Unlucky Guy), Floppy Cow Rec, 2000
"Global Ska 2" (Morning), Rebelde Discos, 2002
"Alarmstufe Rechts" (Hawaiian Club, Johhny), A-R, 2002
"Rock Sound -France Comp." (Hawaiian Club) IXO, 2003
"Agitato Festival 2003" (Hawaiian Club, Weakies), Agitato Rec, 2003
"X-Mas Vibes!!!" (Get Up!, You and I, Loser), Moskito-Grover Rec, 2003
"Ska Factor Positive" (Johhny, Lies Before Reality), Ohoho Records, 2003
"SLO/ Huda Frka" (Get Up!), Nika, 2004
"Real Rocker - 10th Anniversary CD Comp." (Running), Real Rocker, 2004
"Slam-Zine no.18 CD Comp." (Smoke before the Rain), Slam-Zine, 2005
"Up Your Ears! no.4 CD Comp." (Weakies), Grover Rec., 2005
"A-punk" (Running), Fun Records, 2005
"Rock'n'Roll Highschool - The Compilation Vol.2" (The Other Me), Rock'n'Roll Highschool Rec., 2005
"15 let v živo BFM" (Konc sveta - BFM-Edo Maajka-EJ), Dallas Rec., 2006
"Za 2 groša fantazije" (This Song, Lies Before Reality), Mladinska Knjiga-Ciciban, 2007
"Elvis Leeft!" (The Other Me), Revolver Mag. The Netherlands, 2007

 

Booking

Člani benda: Buda- vokal, Berto- kitara, Slavc- bas, Soki- bobni

Dolžina nastopa: (60- 90 min)

Booking: KURZ ROCK VIBE,

Manager: Sandi Maver (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. )

Zvrst glasbe: rock punck reggae

Spletna stran: www.elvisjackson.com in www.myspace.com/elvisjacksonband

Za medije


za medije...

 

VIDEO

Cannot Connect to Youtube Server

Top